Jury

Onderstaand de juryleden van de sportverkiezing 2018. Binnenkort meer informatie over de juryleden van dit jaar.

Stefan Groothuis

Stefan Groothuis

Na mijn schaatscarrière waarin ik 17 jaar fulltime sporter ben geweest, ben ik hele verschillende
werkzaamheden gaan doen. Momenteel werk ik 2 dagen in de week als projectleider voor de Zwarte
Cross en Grolsch, ben ik drie dagen in de week aan het timmeren op de bouw en geef ik daarnaast
regelmatig presentaties. Ik hou van afwisseling.
Een groot deel van mijn jeugd heeft zich afgespeeld op en rond de voormalige korfbalclub Rapiditas.
Inmiddels al lang gefuseerd tot KVZ. Daarvan staat mij ook nog scherp bij dat we op een dag
uitgenodigd waren voor een kampioenengala (in een grijs verleden, dus de details weet ik niet
meer!). Maar deze dag in de Hanzehof heeft toen grote indruk op mij gemaakt. Daarom steun ik nu
ook graag het initiatief om een Zutphense Sportverkiezing leven in te blazen. Sport is bewegen, gaat
over gezondheid, samen leren werken, fair play spelen, maar ook trots mogen zijn op je prestaties.
Op welk niveau dan ook. Daarom vindt ik het super dat we met deze sportverkiezing de sport in het
algemeen in Zutphen vieren, dat sporters trots mogen zijn op de prestaties die ze bereiken en dat dit
sporters weer kan inspireren om te blijven dromen van het bereiken van mooie prestaties!

Romy Tiemessen

Romy Tiemessen

Mijn naam is Romy Tiemessen en ik ben 21 jaar. Sinds 2013 woon ik in Zutphen. Naast dat Zutphen een prachtige stad is, zijn er op sportgebied veel leuke dingen te doen! Zelf ben ik actief als Crossfit level 1 Trainer en geef ik groepslessen. Ik heb altijd veel gesport en vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Het sportgala in Zutphen is belangrijk, voor de sporters om hun prestaties te eren en daarnaast om de verschillende sporten in Zutphen een podium te geven en beter te leren kennen. Ik kijk er enorm naar uit!

Nadia Altena

Nadia Altena

Ik ben Nadia Altena, 29 jaar en ik woon in Enter. Als (kinder)fysiotherapeute ben ik werkzaam bij Arcus in Zutphen. Op mijn werk kom ik veel in aanraking met jonge sporters, doorgewinterde sporters en soms ook met sporters met een beperking. Hierdoor, maar ook door mijn achtergrond als topturnster, weet ik wat er allemaal voor nodig is om te presteren op hoog niveau. Zelf ben ik een aantal keer genomineerd geweest als ‘sport talent’ van mijn gemeente. Door sportverkiezingen te organiseren krijgt een sporter meer erkenning voor behaalde prestaties. Natuurlijk blijft meedoen belangrijker dan winnen, maar wanneer je een belangrijke finale haalt of zelfs wint is het natuurlijk erg gaaf om daar extra voor beloond te worden door een nominatie of een sportprijs!

Frans Manders

Frans Manders

Mijn naam is Frans Manders. Samen met mijn vrouw en 2 jongens ben ik in maart 1999 in Zutphen komen wonen. Meteen vanaf het begin ben ik lid geworden van het wijkteam. Waar ik nog steeds in Noordveen De Week van de Wijk organiseer. Sociale cohesie vergroten. Meer Noaberschap enz. Dat doen we al jaren dus.
Als zzp’r ben ik werkzaam in de grafische industrie. Met name golfkarton is mijn product. Daarnaast organiseer ik samen met anderen. oa het IJsselfestival, Lokale Helden 5 mei en sinds 1 augustus 2014 ben ik Festival coördinator voor Ambacht 21 festival.
Tevens ben ik voorzitter van eens van Zutphen oudste sportverenigingen, de Zutphense IJsvereniging, opgericht 18-12-1879
Je zou het niet zeggen maar ik ben jaren actief geweest in de Atlethiek Sport. Sport is het middel om mensen bijeen te brengen op een gezonde manier.

Patrick van Gemert

Patrick van Gemert

Als fotograaf ben ik bijna elk weekend wel bij één van de sportverenigingen in de regio te
vinden om de wedstrijden vast te leggen voor De Stentor. Ik vind het prachtig om de emotie
en de dynamiek van de sporters te kunnen vangen. Naast mijn werk als fotograaf ben ik
actief bij duikvereniging Albacare en regelmatig onder water te vinden in Bronsbergen. Ik
denk dat de sportverkiezing sporters en verenigingen op een mooie manier in de
schijnwerpers zet en hoop dat het de inwoners van Zutphen en omgeving beweegt om ook
te gaan sporten.

Mirjam Beltman

Mirjam Beltman

Mijn naam is Mirjam Beltman (1988). Van jongs af aan heeft sport mijn interesse en passie, ik neem in mijn dagelijks leven actief deel aan het verenigingsleven. In mijn werk speelt sport/ bewegen ook een grote rol. Ik ben werkzaam bij revalidatiecentrum Klimmendaal als bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut. SportVariant is verbonden aan Klimmendaal. Met SportVariant verzorg ik samen met mijn collega’s in de oefenzaal en het therapeutisch zwembad aan de Coehoornsingel in Zutphen, sportaanbod voor mensen die door een lichamelijke beperking of chronische aandoening die (nog) niet bij een reguliere sportvereniging terecht kunnen na hun revalidatie periode. Ik zoek samen naar aangepaste sport-,spel- en bewegingsactiviteiten die het beste aansluiten bij de mogelijkheden van de deelnemer(s). Ook begeleidt ik verenigingen die zich in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening. Mijn streven is om samen met mijn collega’s het sportnetwerk voor mensen met een beperking in de gemeente Zutphen de komende tijd uit te bouwen. Als buurtsportcoach bij Zutphen Actief speel ik samen met mijn collega’s een rol in het verbinden. Het uiteindelijke doel is om mensen met een beperking zoveel mogelijk te begeleiden naar de reguliere sportverenigingen: integratie?

Aangezien sporten voor iedere inwoner van Zutphen belangrijk kan zijn vind ik het erg waardevol om een bijdrage aan het Sportgala te mogen leveren en speciaal met aandacht voor sporten met een beperking! Het is heel knap als het je lukt om, in welke sport dan ook, op hoog niveau te komen of zelfs kampioenstitels te winnen. Dat vind ik een hele goede reden om de sporters die waardering te geven die ze verdienen tijdens het Sportgala!

 

BUY NOW