Nominaties Sportverkiezing

De jury heeft op 16 januari de genomineerden bekend gemaakt, ze stellen zich onderstaand aan je voor. Wie zijn ze en welke bijzondere prestaties zijn geleverd?

Lasse Hiddink

Lasse Hiddink

Wie ben je en waar sport je?
Ik ben Lasse Hiddink, ik ben 18 jaar, ik train sinds dit seizoen bij het RTC (Regionaal Talenten Centrum) en ik ben lid van de Deventer IJsclub. Hiervoor zat ik drie jaar bij de baanselectie in Deventer, deze selecties bestaan uit jongens en meisjes van verschillende clubs, die worden samengebracht om met elkaar te trainen. Het RTC traint in Enschede en in Deventer. Daarnaast komen alle RTC’s een aantal keer samen om gezamenlijk in Heerenveen te trainen. De voorloper van de RTC’s was Jong Oranje, bij de KNSB wilde men dit decentraliseren om de sporters in hun eigen regio te laten sporten en studeren.
Daarbij zal ik dit jaar examen doen voor de Havo op het Baudartius College in Zutphen. Wekelijks train ik zo’n tien keer om deze winter mijn PR’s te kunnen verbeteren.

Welke prestaties heeft Lasse het afgelopen jaar behaald?
Het afgelopen seizoen ben ik vijfde geworden op het NK allround en vierde op NK afstanden 1000 m en mocht ik ook nog deelnemen aan de Vikingrace (officieus het EK voor junioren) ook hier werd ik vijfde. Uiteraard wil ik proberen om dit seizoen opnieuw het NK Allround te halen en ga ik mij proberen te plaatsen voor de Hollandcup. Ik ben een rijder die met name op de middellange tot lange afstanden goed kan presteren.
Dit jaar heb ik meegedaan aan de kleine vierkamp Eindhoven Trofee en grote vierkamp Gruno Bokaal in Groningen. Ook heb ik in december deelgenomen aan het NK lange afstanden voor junioren, hier werd ik op de 3km zevende en op de 5km negende.

Olivier van der Spoel

Olivier van der Spoel

Wie ben je en waar sport je?
Mijn naam is Olivier van der Spoel en ben 10 jaar. Ik turn bij WSV. Daar ben ik begonnen toen ik 5 of 6 jaar was.
Toen ik nog klein was, was ik regelmatig bij mijn opa en oma. Mijn oma Gerry gaf zelf les bij WSV en nam mij wel eens mee naar de sporthal, omdat zij daar dan wat moest overleggen. Daar zag Olivier het jongensturnen, dat leek hem heel leuk.
Toen hij oud genoeg was stelde oma voor om gewoon een keer mee te doen. Zo gezegd, zo gedaan! Olvier turnt met heel veel plezier en passie!

Welke prestaties heeft Olivier het afgelopen jaar behaald?
Afgelopen jaar heeft Olivier meegedaan aan meerdere wedstrijden en behaalde daar een aantal keren een podiumplaats.
Daarbij was de kers op de taart dat hij zich uiteindelijk had geplaatst voor de landelijke Bondskampioenschappen turnen in Leek. Hier behaalde hij, van de 30 kinderen in zijn niveau,de 12de plaats.

Mink Willemsen

Mink Willemsen

Wie ben je en waar sport je?
Ik ben Mink Willemsen van Judo Zutphen. Ik zit op de Vrije school in Zutphen in de derde klas naast dat ik druk ben met mijn huiswerk maak ik nog 4 judotrainingen en 1x bootcamp, fitness en kickfit training in de week. In de weekenden ben ik vaak te vinden in de sporthal voor de judotoernooien.
Al tien jaar train ik met veel plezier bij Judo Zutphen onder leiding van Mirjam van ’t Hul en Martine Demkes en in de laatste jaren ben ik steeds beter gaan presteren bij de wedstrijden.

Welke prestaties heeft Mink het afgelopen jaar behaald?
Afgelopen jaar heb ik een aantal mooie medailles in ontvangst mogen nemen waaronder goud bij het IJssel-Vecht Toernooi, het Groot Beuningen toernooi en Het Noordoost judotoernooi. Ook in het buitenland heb ik al wat mooie prijzen weten te pakken. Zo ben ik derde geworden bij het Rhein-Ahr-Turnier in Duitsland, zevende geworden in Stockholm en heb ik bij de trofee van de Donderslag in België een zilveren plak weten te halen.
Het jaar 2018 heb ik helaas met een blessure moeten afsluiten. Bij mijn laatste toernooi heb ik tijdens de wedstrijd mijn teen gebroken. Ik heb de wedstrijd nog wel verder gejudood maar kwam helaas niet verder dan een vijfde plek.
Gelukkig gaan mijn herstel voorspoedig. Na een operatie en met hulp van mijn Fysiotherapeut Hanhart probeer ik op tijd fit te zijn voor het district kampioenschap om mij zo te plaatsen voor het NK.

Kalista Lamers

Kalista Lamers

Wie ben je en waar sport je?
Ik ben Kalista Lamers, woon in Zutphen en ben 11 jaar oud. Mijn sport is hiphop dansen dit doe ik al vanaf mijn vierde jaar. Ik zit op een privé dansschool Boink Amsterdam. Daar ga ik 1 aan 2 keer per week heen om les te krijgen en verder train ik elke dag thuis.

Welke prestaties heeft Kalista het afgelopen jaar behaald?
Roermond: ranking wedstrijd solo 1e plaats
Den Bosch : ranking wedstrijd solo 1e plaats
Mill ( Dutch open): ranking wedstrijd solo 1e plaats, battles,1e plaats, electric boogie 3e plaats.
Zwolle: ranking wedstrijd solo 3e plaats.
Wijchen: ranking wedstrijd solo 4e plaats..

Nederlands kampioenschappen hiphop in Waalwijk: solo 1e plaats, battles 1e plaats, electric boogie 1e plaats.
Ranking kampioen hiphop solo.

EK hiphop in Duitsland Bremerhaven: Solo 8e plaats, battles 5e plaats.

WK hiphop in Polen Kielce: solo 18e plaats, electric boogie 15e plaats en battles 24e plaats.

 

Sarah Peerik

Sarah Peerik

Wie ben je en waar sport je?
Ik ben Sarah Peerik en zit op 4 VWO van de vrije school. Ik doe aan atletiek, met als specialisatie hardlopen. Ik ren de 800m 1500m en 3000m. Ik train op Papendal in Arnhem bij Honore Hoedt 3/4 keer in week en 1/2 keer in Zutphen, waarvan 1 x op de baan bij Herman IJzerman.

Welke prestaties heeft Sarah het afgelopen jaar behaald?
In 2018 heb zilver behaald op de 1500m op het NK
Limiet voor EK onder 18 jaar gelopen voor 1500m
Snelle tijd neergezet op 3000m, 1 keer in Vught en 1 keer in Duitsland
Daarom mocht ik naar het EK onder 18 jaar in Hongarije op de 3000m

Zara Govaers

Zara Govaers

Wie ben je en waar sport je?
Mijn naam is Zara en ik zit op het Isendoorn 3 HAVO (tweetalig). Naast wedstrijdzwemmen vind ik het ook erg leuk om te zwemmen in openwater (VB; De Vrije Slag door Zutphen, Swim to Fight Cancer, 5 KM in de Rijn bij Renkum).
Ik ben momenteel tijdelijk uitgeschakeld vanwege een operatie aan mijn grote teen, vlak daarvoor is mijn andere voet geholpen.

Welke prestaties heeft Zara afgelopen jaar behaald?
Op de Gelderse Kampioenschappen (korte baan & lange baan) 1e, 2e en 3e plaatsen.
Internationaal tournooi in Duitsland 16 medailles in 1 weekend.
Deelname aan ONK in december (Open Nederlandse Kampioenschappen.
Nederlandse Kampioenschappen (korte baan & lange baan), Swimcup.
Gelderse B-Kampioenschappen (zomer en winter).

Loreen Nienhuis

Loreen Nienhuis

Wie ben je en waar sport je?
Loreen is een meisje van nu 15 jaar die één keer in de week traint bij AV Hanzesport. Zij sport in het G-team van de atletiekvereniging.
Vijf jaar geleden is Loreen gestart bij de g-atleten omdat Loreen moeite heeft om de gesproken woorden om te zetten in uitvoering. Bij de g-atleten trainen ze in een klein groepje waar er op het niveau van de atleten les gegeven wordt. Het leren van bewegingen kost Loreen veel moeite. Ze sport met veel plezier en bezoekt ook regelmatig wedstrijden.

Welke prestaties heeft Loreen het afgelopen jaar behaald?
80 meter sprint in 11.62 sec
Verspringen 3.02 meter
Kogelstoten met een 3 kilo kogel 4.87 meter
400 meter hardlopen in 1.44.01 sec.

Mattis van der Kolk

Mattis van der Kolk

Wie ben je en waar sport je?
Ik ben Mattis van der Kolk en ik atletiek bij Hanzesport.

Welke prestaties heeft Mattis het afgelopen jaar behaald?
400 meter: 2:30,49
80 meter: 22,04
Kogelstoten: 3,04 m
Verspringen: 1,39 m

Marit Ellis

Marit Ellis

Wie ben je en waar sport je?
Marit is in december 13 jaar geworden. Geboren en getogen in Zutphen. Marit gaat naar speciaal onderwijs in Zwolle. Ze heeft een energiestofwisselingsziekte, lijkt op een spierziekte. Hierdoor worden spieren en organen aangetast. In Jip en Janneke taal uitgelegd: De “batterij” van je lichaam loopt bij haar heel snel leeg en laadt heel langzaam op en dus nooit een volle “batterij”. Haar spieren verzuren dus als het ware altijd.

Dit is dus de reden dat Marit een rolstoel gebruikt. En een reguliere sport beoefenen niet mogelijk is. De broer van Marit, Max, heeft dezelfde ziekte en speelt al 3jr. E-hockey. Hierdoor is Marit ook eens gaan kijken. Sinds 1,5 jaar speelt Marit E-hockey. Bij de club Upward. Upward heeft 5 teams E-hockey. 3 spelen regioklasse Oost en 1 speelt in de overgang en 1 in de hoofdklasse. Iedere maandag trainen zij in Arnhem bij Valkenhuizen van 19 tot 21 uur. Totaal zijn er zo’n 30 spelers. De wedstrijden worden door het hele land gespeeld, van Groningen, Stadskanaal tot Goes en Roermond.

E-hockey wordt gespeeld met 5 spelers per team. Hiervoor worden speciale elektrische sportrolstoelen gebruikt. Deze zijn erg kostbaar (€15.000). Je kunt spelen met een handstick of een T-stick. Mannen en vrouwen spelen samen in 1 team, ook alle leeftijden spelen door elkaar. Je wordt ingedeeld naar niveau, dus niet leeftijd. Nederland is verdeeld in 2 regio’s. De HK/OK speelt landelijk. Totaal zijn er zo’n 18 E-hockey clubs in Nederland. Op wereld niveau doet Nederland het erg goed. Hebben al heel vaak EK en WK gewonnen. Helaas is het nog geen olympische sport, hiervoor moeten er nog 3 landen bijkomen.

Welke prestaties heeft Marit het afgelopen jaar behaald?
Marit is in 2018 begonnen met E-hockey. Zij was toen de jongste speler. Zij begon in E5, die spelen regio Oost 3e klasse. Met dit team is Marit kampioen geworden! Ze hebben alle wedstrijden gewonnen.
Ook is Marit topscoorder geworden van seizoen 2018 van de gehele competitie!! Ze heeft 87 goals gescoord!
Marit is in augustus 2018 gepromoveerd naar E3, zij spelen 1e klasse.
Marit geniet van het hockeyen. Het gaat snel, er is echt competitie. Ze is sportief fanatiek met respect voor de medespelers en tegenstanders! In deze sport voelt zij zich volwaardig en kan ze knallen zonder beperkingen!

Innovatiemakelaars WSV Dames 1 Volleybal

Innovatiemakelaars WSV Dames 1 Volleybal

Wat voor ploeg is Innovatiemakelaars WSV Dames 1 Volleybal?
Een uiterst inspirerende, volwassen ploeg voor het merendeel bestaand uit speelsters die een lange WSV historie hebben. Tevens heeft deze ploeg de kwaliteit om een “focus” voor lange tijd vast te houden.

Welke prestaties zijn het afgelopen jaar behaald?
Na in enkele jaren te zijn gepromoveerd vanuit de regionale afdeling naar het derde niveau (Eerste Divisie A) van Nederland is deze ploeg in staat geweest om na enkele fysieke tegenslagen aan het begin van het seizoen een schier onmogelijke achterstand op de koplopers vanaf december de focus te zetten op het winnen van alle wedstrijden en zo op de laatste competitiedag het kampioenschap veilig te stellen in de Eerste Divisie A en daarmee rechtstreeks te promoveren naar de Topdivisie, het niveau direct onder de Ere-divisie.

Warnsveldse Boys

Warnsveldse Boys

Wat voor ploeg is Warnsveldse Boys?

Welke prestaties zijn het afgelopen jaar behaald?

  

 

Surtout

Surtout

Wat voor ploeg is Surtout?
Schermen in Apeldoorn, Doetinchem of Zutphen doe je bij Surtout! Op onze sportieve en gezellige club trainen we ’s avonds op de maandag in Doetinchem, op dinsdag in Zutphen en op woensdag in Apeldoorn.

Iedere les starten we met een goede warming-up en daarna gaan we aan het werk met techniek van de schermsport. We sluiten de les af met een aantal uitdagende partijen.
Inmiddels hebben onder leiding van Georges Derop al 130 kampioenen van Nederland voortgekomen. Hebben in de afgelopen 40 jaar meer dan 30 atleten meegedaan aan wereldbeker wedstrijden, Europese kampioenschappen en Wereldkampioenschappen.

Welke prestaties zijn het afgelopen jaar behaald?
Surtout behaalde voor de 10de keer op rij de nationale titel bij de heren op het NK voor teams in Purmerend. Het heren team, bestaande uit Dirk-Jan, Quinton, Robbert en Mike speelde in de finale tegen Don Quichote. Daar konden ze een goede voorsprong behouden en eindigden met een overtuigende 45-22 overwinning, goed voor kampioen van Nederland.

 

  

 

 

BUY NOW