Commissie

De leden van de commissie, die het Sportgala organiseert, stellen zich aan je voor. Wie zijn ze en waarom vinden ze het sportgala belangrijk?

Robby vd Broek

Robby vd Broek

Als milieuchemisch ingenieur ben ik werkzaam bij de Roelofs Groep als hoofd kenniscluster Energie en Milieu. Daar houd ik mij bezig met het op een duurzame wijze inrichten van de openbare ruimte. Ik adviseer met name overheidsinstanties over onderwerpen zoals klimaatadaptatie, circulaire economie en energietransitie.  Alles doe ik vanuit een intrinsieke motivatie en ik haal veel energie uit het toepassen van innovaties en enthousiasmeren van mensen.  Om mijn beweegreden kracht bij te zetten maak ik daarbij gebruik van smart technologie en big data.
Alles wat sport is vind ik geweldig. Mijn interesses zijn heel breed. Ik vind het geweldig om atleten te volgen. Met name het proces naar de daadwerkelijk sportprestatie boeit mij misschien wel meer als de prestatie zelf.
Ikzelf ben in clubverband actief in waterpolo en wielrennen. Daarnaast kun je mij in het weekeinde ook vinden op een mountainbike in het bos.
Het sportgala is om verschillende redenen belangrijk. Allereerst is het goed om de breedtesport te waarderen en sporters die iets exceptioneels hebben gepresteerd een podium te geven. Deze exceptionele sporters die het sportgala winnen  kunnen een inspiratie zijn voor anderen die geïnteresseerd raken in de desbetreffende sport.  Het is namelijk belangrijk dat de inwoners van gemeente Zutphen actief en sportief blijven of worden. Een bijkomend voordeel van gala is dat sporters en/of verenigingen elkaar treffen en kennis uitwisselen op het gebeid van trainingen en voeding. Hierdoor worden de sportverenigingen sterker en ontstaat er een goed (top)sportklimaat in onze gemeente.

Koen Feiken Koen Feiken

Ik ben 51 jaar oud en van beroep IT-consultant.
Sinds ik in 1984 verhuisd ben naar Warnsveld ben ik op alle fronten actief geweest bij Basketball Vereniging Hanze Stars.
Speler, coach, scheidsrechter en op het moment ook bestuurslid/wedstrijdsecretaris.
Ik hoop met mijn ervaring een aandeel te kunnen hebben in de organisatie van het Sportgala in Zutphen.

Guus Beking Guus Beking

Ik ben geboren (1982) en getogen in de gemeente Brummen.
Sinds 2012 ben ik lid van AV Hanzesport en sinds enkele jaren ben ik bestuurslid van Stichting Top Team Hanzesport. In die hoedanigheid probeer ik samen met de andere bestuursleden atleten te begeleiden naar de (sub) top. Ik heb gemerkt dat het voor atleten erg lastig is om aandacht te generen voor de prestaties die zij leveren. Deze aandacht is hard nodig om potentiële o.a. sponsoren te werven.
Ik zet mij in voor het Sportgala Zutphen, omdat de sporters  letterlijk een podium krijgen. Een podium die zij verdienen! 

Jorrit Erps Jorrit Erps

In 2018 wordt voor het eerst een sportverkiezing georganiseerd in de gemeente Zutphen. Veel buurtgemeenten kennen een dergelijke verkiezing al, Zutphen kon daarin niet achterblijven. Heel graag lever ik daar mijn bijdrage aan. De sportverkiezing is een moment om bijzondere sportprestaties van de inwoners van Zutphen extra onder de aandacht te brengen. Een manier om te laten zien wat sportend Zutphen te bieden heeft én de sporters die waardering te geven die ze verdienen. Daarnaast zie ik vele voordelen in een goed netwerk van sporters en sportorganisaties in Zutphen. De sportverkiezing is een moment voor ontmoeting en een kans voor sporters, organisaties om elkaar verder te versterken!
In Zutphen heb ik, naast ongeorganiseerde sporten (hardlopen, fietsen), bij KVZ altijd actief deelgenomen aan het verenigingsleven. Zowel sportief als organisatorisch vind ik het leuk om mijn bijdrage te leveren aan de vereniging KVZ. Ook in mijn werkzame leven speelt sport een grote rol. Ik ben verantwoordelijk voor zwembaden en sportcentra in Lochem: zwem- en sportcentrum De Beemd (Lochem), zwembad De Boskoele (Gorssel) en zwembad en kanocentrum De Berkel (Almen).

Anno Waterlander Anno Waterlander

In mijn werkzaamheden als buurtsportcoach probeer ik verschillende groepen te stimuleren om te komen sporten. Ook wordt samenwerking gezocht met scholen en andere sportclubs. Mijn kracht ligt in organiseren, zoek de samenwerking en zie altijd mogelijkheden om nieuwe activiteiten te realiseren.
Bij Zvv AZC werk ik als verenigingscoach. De vereniging is de spil van de maatschappij. Bij de vereniging ontmoet je mensen, sport je samen en drink je na afloop samen iets in de kantine. De vereniging is net een bedrijf, op allerlei gebieden kun je iets voor de vereniging doen. Zo is er ’s middags een klusjesgroep, draaien vrijwilligers bardienst en zijn er schoonmakers aan het werk. Hiermee vervult de vereniging een sociaal maatschappelijke rol.
Voor mij is het sportgala belangrijk, omdat ik denk dat een sportgala de sportverenigingen in de gemeente Zutphen dichter bij elkaar brengt. Met een nauwere samenwerking en meer onderlinge bekendheid over de verenigingen in Zutphen kunnen we oa vanuit Zutphen Actief meer inwoners uit onze stad motiveren en stimuleren om te gaan sporten. Het sportgala zet sport in Zutphen en Warnsveld nog meer op de kaart.

Erwin Croes Erwin Croes

In mijn werkzaamheden als buurtsportcoach ben ik op dit moment betrokken bij het fietsproject van FC Zutphen, de IJsselgames en het Sportgala. Ik hoop mensen enthousiast te kunnen maken om te gaan bewegen, dit door projecten uit te voeren en net dat zetje extra te geven op het gebied van bewegen.
Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met bewegen. Bij de IJsselmeeuwen ben ik 33 jaar lid, eerst als wedstrijdzwemmer en nu als waterpoloër.
Het sportgala vind ik belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat de prestaties in Zutphen gezien worden door een breder publiek. Dit zorgt voor meer aandacht voor die betreffende sport en zal een effect hebben op jeugd, die dat als voorbeeld gaat zien. Zo hoop ik dat er een vliegwiel ontstaat voor verder uitbouwen van bewegen in Zutphen.

Melina Verheij

Melina Verheij

Onder de vlag van Zutphen Actief ben ik buurtsportcoach wijken- en evenementen. Als coördinator van verschillende evenementen als de Sportroefeldag, Koningsspelen, IJsselgames en Nationale sportweek ben ik altijd opzoek naar een verbinding tussen sport (verenigingen), scholen, zorg en andere maatschappelijke partijen. Met achterliggende gedachten om de inwoners van Zutphen plezier te laten ervaren in het bewegen en zo enthousiast te krijgen om zelfstandig meer in beweging te komen. Als Pyschomotorisch Therapeut van ZieMij Zutphen en mede-eigenaar van CrossFit Human Power beweeg ik dagelijks met een hele wisselende doelgroep. De successen die mensen ervaren in het bewegen zijn vaak zichtbaar en daar mag meer aandacht voor komen. Want van plezier en succes gaan we groeien en zo wordt bewegen weer een normaal onderdeel van ons dagelijkse ritme.

Het sportgala vind ik belangrijk om de sporters waardering te geven voor hun harde werk. We creëren een breder sportnetwerk en laten zien hoe sportief Zutphen is. Ik laat me graag verrassen.

Marcel Lichtenbeld Marcel Lichtenbeld

Mijn werkzaamheden bestaan uit het opstellen van beleidsvoorstellen voor sport en bewegen, uitvoering geven aan de Agenda Sport en Bewegen en de coördinatie van buurtsportcoaches. Verder het initiëren en faciliteren van sportevenementen en sportsubsidies.
Interesses zijn breed in de sport. In alle takken van sport ben ik wel geïnteresseerd. Individueel of in teamverband, topsport maar ook aangepast sporten. En de laatste jaren vooral de maatschappelijke functie van sport en bewegen. Zelf loop ik hard en doe ik aan fitness.
Het sportgala is belangrijk omdat het voor verbinding tussen verenigingen zorgt (binnen- en buitensportverenigingen). Inwoners worden gestimuleerd om meer te gaan bewegen en sporten. Sporttalent wordt gestimuleerd om door te gaan met hun prestaties. Het sportgala is een mooie avond waar sporters en sportliefhebbers samenkomen en bijzondere sportprestaties onder de aandacht worden gebracht. Ten slotte helpt het Sportgala met het opbouwen van een sportnetwerk.

BUY NOW